Meteen naar de content
Materne - le bonheur des fruits
Black Fruitday - tot 60% korting
  • fr
  • nl
Christmas
Plats

Filet mignon van varkensgebraad met esdoornsiroop, mosterd en uienkonfijt van Materne

Op zoek naar een gezellig en hartverwarmend gerecht voor de feesten? Ontdek dit smaakvolle recept voor een filet mignon van varkensgebraad. Heerlijk in al zijn eenvoud, gaat deze filet mignon wonderwel samen met krielaardappelen en je favoriete groente voor een uitgebreide maaltijd.

Filet mignon de porc rôti au sirop d’érable, moutarde et confit d’oignons Materne
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-clock Time 60 min
Ingrëdienten 

Voor 4 personen

Voor het varkensvlees:

  • 1 pot uienkonfijt van Materne
  • ¼ kopje mosterd van Dijon
  • ½ kopje esdoornsiroop
  • ¼ kopje water
  • peper en zout
  • 1 sjalot
  • 2 filets pur van het varken
  • 2 tl gerooktepaprikapoeder
  • 1 scheutje olijfolie, voor het braden
  • 1 teentje look

Voor erbij

  • gebakken krieltjes
                      Bereiding

                      Filet mignon de porc rôti au sirop d’érable, moutarde et confit d’oignons Materne


                      1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

                      2. Meng in een kommetje de uienkonfijt van Materne met de mosterd van Dijon, kopje esdoornsiroop en voeg het water toe.

                      3. Kruid de filets pur van het varken en wrijf ze in met het gerooktepaprikapoeder. Prik met de punt van een mes gaatjes in de filets en steek er stukjes look in: 6-7 per filet (zoals bij een gebraad).

                      4. Snipper de sjalot fijn.

                      5. Verwarm in een grote pan een scheutje olie op een hoog vuur en schroei de filets aan elke kant dicht om ze mooi aan te kleuren. Kruid met peper en zout.

                      6. Leg de filets in een ovenschotel, overgiet met het mosterdmengsel en voeg de sjalot toe.

                      7. Zet 20 minuten in de oven en let erop de filets halverwege om te draaien en ze tijdens het bakken af en toe te overgieten met saus. Aarzel niet om wat water toe te voegen als de saus tijdens het bakken te dik wordt.

                      8. Serveer het in plakjes gesneden gebraad op een bedje van saus en met gebakken krieltjes erbij.

                      Filet mignon de porc rôti au sirop d’érable, moutarde et confit d’oignons Materne

                      Miammmm

                      Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

                      Enjoy !

                      Gratis levering

                      gewoon thuisbezorgd!

                      Beveiligde betalingen

                      Bancontact / Visa / Mastercard

                      Verzorgde verzending

                      in een mooi pakket

                      Personaliseer uw boodschap

                      bij uw pakket