Plats
Filet mignon van varkensgebraad met esdoornsiroop, mosterd en uienkonfijt van Materne
Op zoek naar een gezellig en hartverwarmend gerecht voor de feesten? Ontdek dit smaakvolle recept voor een filet mignon van varkensgebraad. Heerlijk in al zijn eenvoud, gaat deze filet mignon wonderwel samen met krielaardappelen en je favoriete groente voor een uitgebreide maaltijd.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Time 60 min
Ingrëdienten
Voor 4 personen
Voor het varkensvlees:
- 1 pot uienkonfijt van Materne
- ¼ kopje mosterd van Dijon
- ½ kopje esdoornsiroop
- ¼ kopje water
- peper en zout
- 1 sjalot
- 2 filets pur van het varken
- 2 tl gerooktepaprikapoeder
- 1 scheutje olijfolie, voor het braden
- 1 teentje look
Voor erbij
- gebakken krieltjes
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng in een kommetje de uienkonfijt van Materne met de mosterd van Dijon, kopje esdoornsiroop en voeg het water toe.
-
Kruid de filets pur van het varken en wrijf ze in met het gerooktepaprikapoeder. Prik met de punt van een mes gaatjes in de filets en steek er stukjes look in: 6-7 per filet (zoals bij een gebraad).
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Verwarm in een grote pan een scheutje olie op een hoog vuur en schroei de filets aan elke kant dicht om ze mooi aan te kleuren. Kruid met peper en zout.
-
Leg de filets in een ovenschotel, overgiet met het mosterdmengsel en voeg de sjalot toe.
-
Zet 20 minuten in de oven en let erop de filets halverwege om te draaien en ze tijdens het bakken af en toe te overgieten met saus. Aarzel niet om wat water toe te voegen als de saus tijdens het bakken te dik wordt.
-
Serveer het in plakjes gesneden gebraad op een bedje van saus en met gebakken krieltjes erbij.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !