Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Christmas
Plats

Kalkoengebraad, champignonroomsaus en konfijt van gekarameliseerde uien met bier

Kalkoengebraad dat smelt in je mond, op smaak gebracht met de zoete toets van Materne konfijt van gekarameliseerde uien met bier en een romige champignonsaus: dit soort gerechten is altijd een voltreffer tijdens de eindejaarsfeesten! Ontdek dit makkelijke recept dat speciaal voor jou is samengesteld.

Rôti de dinde, sauce champignons crème et confit d’oignons caramélisés à la bière
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 150 min
Ingrediënten voor 4 personen
                      Bereiding

                      Rôti de dinde, sauce champignons crème et confit d’oignons caramélisés à la bière


                      1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Bind het gebraad op of vraag het aan je slager.

                      2. Verwarm op een hoog vuur een klontje boter in een pan.

                      3. Schroei het kalkoengebraad langs alle kanten dicht om het te laten kleuren.

                      4. Leg het meteen daarna in de voorverwarmde ovenschotel.

                      5. Kruid naar smaak. Voeg een bodempje water toe zodat het vlees niet kan uitdrogen en zet 3.40 uur in de oven op 90 °C.

                      6. Maak de saus: Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof ze aan in een klontje boter, voeg de champignons en een beetje tijm toe en laat 5 minuten stoven op een middelhoog vuur. Blus met de witte wijn en laat indikken. Overgiet met room. Voeg peper en zout toe en laat 15 minuten sudderen op een middelhoog vuur waarbij je van tijd tot tijd eens roert. (Als de saus niet genoeg indikt naar je zin: Doe een beetje kookvocht in een glas en meng het met 1 el bloem. Giet de bereiding bij de saus en laat 1 min koken om de saus te laten indikken.)

                      7. Zet de saus opzij. Enkele minuten voor je aan tafel gaat warm je ze weer op. Breng de saus aan op een mooie schotel en leg er het gebraad bovenop dat je royaal bestrijkt met konfijt van gekarameliseerde uien met bier.

                      8. Dien op met puree, gebakken krieltjes of pommes duchesse.

                      Rôti de dinde, sauce champignons crème et confit d’oignons caramélisés à la bière

                      Miammmm

                      Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

                      Enjoy !

                      Gratis levering

                      gewoon thuisbezorgd!

                      Beveiligde betalingen

                      Bancontact / Visa / Mastercard

                      Verzorgde verzending

                      in een mooi pakket

                      Personaliseer uw boodschap

                      bij uw pakket