Christmas
Mini-croissant, zwarte pens en uienkonfijt met bier
Zin in een gemakkelijk aperitiefhapje? Met zijn typische eindejaarsingrediënten en het smakelijke uienkonfijt met bier van Materne, zal dit originele recept van mini-croissants bij iedereen in de smaak vallen. Deze krokante en toch zachte hapjes zijn even zoet als hartig, en ze zijn in een kwartiertje klaar!
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Time 30 min
Ingrëdienten
Voor 4 personen
- 1 pot konfijt van gekarameliseerde uien met bier van Materne
- 1 zwarte pens
- 1 vel bladerdeeg
- 1 eigeel + 1 scheutje water
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd de pens in schijfjes van 1 cm dik en snijd elk schijfje vervolgens in tweeën.
-
Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak met een deegrol uit tot een cirkel van ongeveer 28 cm diameter.
-
Snijd het deeg vanaf het midden van de cirkel met een mes in 8 lange driehoeken.
-
Breng onderaan elke driehoek 1 tl konfijt van gekarameliseerde uien met bier van Materne aan en daarop 2 stukjes pens.
-
Rol de croissants op vanaf de onderkant van de driehoeken tot het topje.
-
Leg ze een voor een op een met bakpapier beklede bakplaat en geef ze een beetje een kromme vorm.
-
Meng in een kom het eigeel met een paar druppels water en bestrijk de croissants met eigeel met behulp van een borsteltje.
-
Zet in de oven gedurende 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !