Ingrëdienten
Voor 4 taartjes
- 1 vel bladerdeeg
- 100 ml room
- 100 g roquefort
- 1 à 2 peren
- nootmuskaat
- ienkonfijt van Materne met Luikse siroop
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd 4 ronde plakken met een diameter van 8 cm uit je bladerdeeg.
-
Vet de vormen in en bestuif ze met bloem en leg er vervolgens het deeg in.
-
Zet de vormen in de oven om het deeg 8 minuten voor te bakken.
-
Mix de roquefort met de room en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
-
Snijd de peren in schijfjes.
-
Als het deeg voorgebakken is, giet je de bereiding met de roquefort in de vormen. Schik er vervolgens de plakjes peer bovenop.
-
Zet 15 minuten in de oven.
-
Laat wat afkoelen en breng vervolgens een royale theelepel uienkonfijt van Materne met Luikse siroop aan op elk taartje.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !