![Cheese cake, base au pain d’épice, mousse noix de cajou et compote d’Airelles Materne](http://www.materne.be/cdn/shop/articles/Top-cheesecake-airelle_700x700_crop_center.jpg?v=1665913562)
Christmas
Taartje met roquefort, peer en uienkonfijt van Materne met Luikse siroop
Ontdek dit makkelijke en snelle recept rond het uienkonfijt van Materne met Luikse siroop. Door de zachtheid van peer en konfijt samen te brengen met de kracht van blauwe kaas, creëert dit recept een heerlijk contrast tussen zoet en hartig! Een originele combinatie om van te genieten als voorgerecht of als hoofdgerecht met een slaatje erbij.
![Tartelette roquefort, poire et confit d’oignons Materne au sirop de Liège](http://www.materne.be/cdn/shop/articles/Top-tartelette-roquefort-confit-oignon-liege_1800x1013_crop_center.jpg?v=1666005977)
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Time 30 min
Ingrëdienten
Voor 4 taartjes
- 1 vel bladerdeeg
- 100 ml room
- 100 g roquefort
- 1 à 2 peren
- nootmuskaat
- ienkonfijt van Materne met Luikse siroop
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd 4 ronde plakken met een diameter van 8 cm uit je bladerdeeg.
-
Vet de vormen in en bestuif ze met bloem en leg er vervolgens het deeg in.
-
Zet de vormen in de oven om het deeg 8 minuten voor te bakken.
-
Mix de roquefort met de room en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
-
Snijd de peren in schijfjes.
-
Als het deeg voorgebakken is, giet je de bereiding met de roquefort in de vormen. Schik er vervolgens de plakjes peer bovenop.
-
Zet 15 minuten in de oven.
-
Laat wat afkoelen en breng vervolgens een royale theelepel uienkonfijt van Materne met Luikse siroop aan op elk taartje.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !