Plats
Met appel gelakte Kalfsfilet, gepofte wilde rijst
Verander van de traditionele kip met compote met dit recept voor kalfsfilet met onze heerlijke appelmousseline. Eet smakelijk!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 600 g kalfsfilet
- 50 g boter
- 1 bokaal appelmousseline Materne
- Zeste van 1 sinaasappel fijngehakt
- 50g wilde rijst
- 2dl olijfolie
- Verse peterselie
Bereiding
- Bak dekalfsfilet aan in boter en kleur aan alle kanten. Laat afkoelen en snijd infijne plakjes.
- Smeer deplakjes in met de appelmousseline en warm in een voorverwarmde oven van 90°Cgedurende 10 min.
- Warm deolijfolie tot 160°C en doe er de wilde rijst in, laat poffen (enkele sec) enhaal uit met schuimspaan. Laat uitlekken en kruid af met zeezout.
- Hak de peterselie fijn.
- Presenteertelkens 4 plakjes gelakte kalfsfilet.
- Werk af metzestes, peterselie en wilde, gepofte rijst.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share