Filet de veau garni à la compote de pommes, accompagné de riz sauvage grillé

Met appel gelakte Kalfsfilet, gepofte wilde rijst

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 600 g kalfsfilet
  • 50 g beurre
  • 1 pot Materne appelmousseline
  • Fijngehakte schil van een sinaasappel
  • 50 g wilde rijst
  • 2dl olijfolie
  • Verse peterselie
                            Voorbereiding
                            Bak de kalfsfilet in de boter aan beide kanten bruin. Laat afkoelen en snijd in dunne plakjes. Bestrijk de plakjes met de appelmousseline en verwarm ze 10 minuten in een op 90°C voorverwarmde oven. Verhit de olijfolie tot 160°C en doe de wilde rijst erin, laat een paar seconden roosteren en verwijder met een schuimspaan. Giet af en breng op smaak met zeezout. Hak de peterselie fijn. Schik de 4 sneetjes gegarneerd met de kalfsfilet. Garneer met de schil, peterselie en gegrilde wilde rijst.
                            1. Bak de kalfsfilet in de boter aan beide kanten bruin. Laat afkoelen en snijd in dunne plakjes.
                            2. Bestrijk de plakjes met de appelmousseline en verwarm ze 10 minuten in een op 90°C voorverwarmde oven.
                            3. Verhit de olijfolie tot 160°C en doe de wilde rijst erin, laat een paar seconden roosteren en verwijder met een schuimspaan. Giet af en breng op smaak met zeezout.
                            4. Hak de peterselie fijn.
                            5. Schik de 4 plakken gegarneerd met kalfsfilet.
                            6. Garneer met de schil, peterselie en gegrilde wilde rijst.

                            Miamm

                            Recept door Stefaan Daeninck voor Materne.

                            Veel plezier!