Ingrediënten (voor 4 personen)
- 600 g kalfsfilet
- 50 g beurre
- 1 pot Materne appelmousseline
- Fijngehakte schil van een sinaasappel
- 50 g wilde rijst
- 2dl olijfolie
- Verse peterselie

- Bak de kalfsfilet in de boter aan beide kanten bruin. Laat afkoelen en snijd in dunne plakjes.
- Bestrijk de plakjes met de appelmousseline en verwarm ze 10 minuten in een op 90°C voorverwarmde oven.
- Verhit de olijfolie tot 160°C en doe de wilde rijst erin, laat een paar seconden roosteren en verwijder met een schuimspaan. Giet af en breng op smaak met zeezout.
- Hak de peterselie fijn.
- Schik de 4 plakken gegarneerd met kalfsfilet.
- Garneer met de schil, peterselie en gegrilde wilde rijst.
Miamm
Recept door Stefaan Daeninck voor Materne.
Veel plezier!