Plats
Gnocchi, gelakte kipfilet, groene asperges
Hou je van gnocchi? Dan zal dit eenvoudige en doeltreffende gerecht u zeker bevallen!
Ingrediënten
- 16 groene asperges beetgaar gekookt
- Verse dragon
- 400 g Gnocchi
- 5 cl olijfolie
Voor de gelakte kip
- 720 g kipfilet in reepjes
- Peper en zout
- 50 g boter
- 1 bokaal Appelmousseline MATERNE
Voor de gel van pickles
- 100 g Pickles (type Bister, Camps)
- 1 dl groentebouillon
- 1 dl Appelsap MATERNE
- 2 blaadjes gelatine
Bereiding
- Maak de gel: kook de bouillon op, neem van het vuur enlos er de gelatine in op. Meng met de pickles en het Appelsap. Doe in eenblender en mix glad. Giet in een spuitzak en plaats in de koeling.
- Kleur de boter en bak er de kipreepjes in aan. Brengop smaak met peper en zout en doe er de Appelmousseline bij. Laat er de kip ingaren.
- Kook de gnocchi gaar in kokend water. Giet af en bakze samen met de groene asperges op in de olijfolie.
- Presentatie : Schik de gnocchi samen met de gelakte kip op het borden werk af met toefjes gel en blaadjes dragon.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share