Desserts
Appel-Rabarbermuffins, crème anglaise
Kies deze appel- en rabarbermuffins als dessert, vergezeld van een zelfgemaakte custard.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 100 g gesmolten boter
- 200 g zelfrijzende bloem
- 100 g kristalsuiker of fijne rietsuiker
- 10 cl volle melk
- 1 halve pot appelcompote Materne
- 1 halve pot rabarbercompote Materne
- Chocoladeblokjes
Voor de crème anglaise
- 3 dl volle melk
- 1 vanillepeul
- 4 eierdooiers
- 40 g kristalsuiker
- 2 dl appelsap Materne
Bereiding
- Maak de crème: Breng de melk met de doormiddengesneden vanillestok aan de kook. Klop de eierdooiers en de suiker tot eenluchtige massa en giet de kokende melk erop. Giet terug in de kookpot en warmgoed door tot aan het kookpunt, zeker niet laten koken (er moet een bindingontstaan, trukje is een streep op een lepel kunnen trekken). Ontdoe de vanillapeul van de inhoud en roer deze samen met het appelsap door de crème.
- Maak de muffins: roer alle ingredienten onder elkaaren verdeel ze in papieren vormpjes (14 tal).
- Bak gedurende 20 min op 180°C in een voorverwarmdeoven.
- Presenteer de afgekoelde en doormiddengesnedenmuffins met de crème en appelbloesems.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share