Plie à la sauce curry, accompagnée de riz basmati

Pladijs met currysaus en basmatirijst

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 4 pladijzen gefileerd
  • 100 g boter
  • 16 groene asperges beetgaar gekookt, snijd de kopjes af (presentatie) en de rest in plakjes (voor de saus)
  • 500 g basmati rijst gekookt

Voor de saus 

          Bereiding

          Bak de pladijsfilets aan in ‘noisette’gesmolten boter. Bak in de pan van de vis de sjalotten aan met de ananasblokjes en de aspergeplakjes. Roer er de ananasconfituur en Mousseline onder en werk af met de curry, gehakte dragonblaadjes en culinaire room. Laat even opkoken. Presentatie : presenteer de warme rijst met daarin de currysaus.
Schik er de pladijsfilets bij en werk af met groene aspergespunten en dragonblaadjes.

          1. Bak de pladijsfilets aan in ‘noisette’gesmolten boter.
          2. Bak in de pan van de vis de sjalotten aan met de ananasblokjes en de aspergeplakjes. Roer er de ananasconfituur en Mousseline onder en werk af met de curry, gehakte dragonblaadjes en culinaire room. Laat even opkoken.
          3. Presentatie : presenteer de warme rijst met daarin de currysaus.
          4. Schik er de pladijsfilets bij en werk af met groene aspergespunten en dragonblaadjes.

          Miammmm

          Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.

          Enjoy !