Plats
Aardappelpuree met appel, Ardeens gebraad met persillade en savooikool
Ontdek onze versie van het gebraad met appelmoes, peterselie en savooiekool.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 dl vleesjus
- 50 g boter
- 4 porties Ardeens gebraad van 160 g
- 400 g gekookte savooikool in reepjes
Voor de persillade
- 20 g vers gehakte peterselie
- 100 g appelmousseline Materne
- 50 g zachte mosterd
Voor de puree met appel
- 1 bokaal appelcompote Materne
- 600 g aardappelpuree
Bereiding
- Kleur het Ardeens gebraad aan in de schuimig gesmolten boter en neem uit de pan.
- Meng de ingrediënten voor de persillade en smeer erde porties vlees mee in, gaar verder in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Stoof de savooikool in de pan van het vlees.
- Meng de warme aardappelpuree met de Appelcompote.
- Warm de vleesjus.
- Presentatie : presenteer de appelpuree met daarbij de savooikool.
- Schik daarop het Ardeens gebraad en werk af met de vleesjus.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share