Plats
Risotto, tarbot, rabarbersausje
Ontdek ons recept voor risotto met tarbot en een zoete saus met rabarbercompote uit Materne.
Ingrediënten
- 4 porties tarbotfilet van 160 g
Voor de risotto
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 5 cl olijfolie
- 250 g risottorijst (ronde korrel, type Arborio)
- 8 dl groente/champignonbouillon
Voor de saus
- 2 grote rode ajuinen
- 5 cl olijfolie
- 2 dl visbouillon
- 1 dl groentebouillon
- 1 bokaal Rabarbercompote MATERNE
Bereiding
- Stoof de sjalot en de rijst glazig in de olijfolie ineen platte pan. Giet er telkens een pollepel bouillon bij en laat de rijst wellen.Doe dit tot de bouillon is opgenomen
- Maak de saus: Reinig en snijd de ajuinen in ringen enkook ze gaar in de bouillons. Werk af met de Rabarbercompote en olijfolie.Breng op smaak met peper en zout.Stoom de tarbotfilets gaar.
- Stoom de tarbotfilets gaar.
- Presentatie : Schik de risotto met daarop de tarbot. Werk af met het sausje.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share