Doorgaan naar inhoud
Ook nu gewoon thuisbezorgd!
Ook nu gewoon thuisbezorgd!
Plats

Varkenroulade met chilipepers, gember en abrikozencompote

Bij dit gerecht wordt de traditionele roulade van varkensvlees gecombineerd met abrikozencompote.

Roulade de porc aux piments, gingembre et compote d’abricots
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 15 min
  • icon-users Serving 2 pers
  • icon-clock Time 45 min
Ingrediënten 
  • 450 g varkenshaasje
  • 1 eetlepel boter
  • 2 middelgrote ajuinen, zeer fijn gesneden
  • 1 lente-ui met het groene blad
  • Abrikozencompote van Materne
  • 1 rode en 1 groene chilipeper, zeer fijn gesneden
  • 2,5 cm verse gember, geschild en gerasp of zeer fijn gesneden
      Bereiding

       Roulade de porc aux piments, gingembre et compote d’abricots

      1. Snij het varkenshaasje in de lengte door zodat u een groot gelijkmatig stuk vlees krijgt.

      2. Let het vlees tussen 2 vellen huishoudfolie (geen aluminium) en rol het uit met een deegrol of klop het dun met een vleeshamer. Kruid één kant met peper en zout.

      3. Smelt de boter in een pan en laat de uien, chilipepers en gember, over een zacht vuurtje, sudderen zonder te bruinen. Breng op smaak met peper en zout en laat volledig afkoelen. Meng er dan enkele flinke eetlepels abrikozencompote door.

      4. Smeer de vulling in een gelijke laag over de gekruide kant van het vlees. Rol het vlees op in de lengte in bind het op met een koordje tot een roulade.

      5. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.

      6. Serveer met couscous of met tegelijk in de oven gebakken krielaardappeltjes en uiteraard met de rest van de abrikozencompote.

      Miammmm

      Recept gemaakt door Materne.

      Enjoy !

      Ook nu

      gewoon thuisbezorgd!

      Beveiligde betalingen

      Bancontact / Visa / Mastercard

      Verzorgde verzending

      in een mooi pakket

      Personaliseer uw boodschap

      bij uw pakket