Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 porties van 120g zalmfilet
- 1 pot Materne appelmoes
- 100 g geitenkaas
- 2 vellen baksteendeeg
- 5cl gesmolten boter
- Verse dragon
- 4 plakjes ontbijtspek

- Bereid het krokante spek: leg een met boter bestreken vel bladerdeeg op een plakje spek en een paar blaadjes dragon. Leg er nog een vel bladerdeeg op en bestrijk het met de rest van de boter.
- Snijd de plakjes bacon in reepjes.
- Plaats de reepjes in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze knapperig zijn.
- Snijd de zalmfilets in 3 gelijke stukken en bedek ze met de appelmoes.
- Leg in een ingeoliede ovenschaal en bak 8 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
- Bedek met geitenkaas.
- Schik de plakjes zalm erop en garneer met het knapperige spek.
Miamm
Recept door Stefaan Daeninck voor Materne.
Veel plezier!