Saumon mi-cuit à la compote de pommes et au fromage de chèvre

Zalm mi cuit, appelcompote en geitenkaas

Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor het knapperige spek
  • 2 vellen baksteendeeg
  • 5cl gesmolten boter
  • Verse dragon
  • 4 plakjes ontbijtspek
                          Voorbereiding
                          Bereid het knapperige spekpasteitje: leg een met boter bestreken vel bladerdeeg op een plakje spek en een paar blaadjes dragon. Leg er nog een vel bladerdeeg op en bestrijk het met de rest van de boter. Snijd in repen langs de plakjes spek. Leg de repen in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze knapperig zijn. Snijd de zalmfilets in 3 gelijke stukken en bestrijk ze met de appelmoes. Leg in een ingeoliede ovenschaal en bak 8 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Werk af met de geitenkaas. Schik de plakjes zalm erop en versier met het knapperige spek.
                          1. Bereid het krokante spek: leg een met boter bestreken vel bladerdeeg op een plakje spek en een paar blaadjes dragon. Leg er nog een vel bladerdeeg op en bestrijk het met de rest van de boter.
                          2. Snijd de plakjes bacon in reepjes.
                          3. Plaats de reepjes in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze knapperig zijn.
                          4. Snijd de zalmfilets in 3 gelijke stukken en bedek ze met de appelmoes.
                          5. Leg in een ingeoliede ovenschaal en bak 8 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
                          6. Bedek met geitenkaas.
                          7. Schik de plakjes zalm erop en garneer met het knapperige spek.

                          Miamm

                          Recept door Stefaan Daeninck voor Materne.

                          Veel plezier!