Entrées
Zalm mi cuit, appelcompote en geitenkaas
Ontdek ons recept voor halfgare zalm met spekkrokant, appelmoes en geitenkaas.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 porties van 120g zalmfilet
- 1 bokaal appelcompote Materne
- 100g geitenkaas
Voor de spekkrokant
- 2 blaadjes brickdeeg (ultrafijn uitgerold bladerdeeg)
- 5cl gesmolten boter
- Verse dragon
- 4 sneetjes ontbijtspek
Bereiding
- Maak despekkrokant: beleg een met boter ingestreken vel brickdeeg met de sneetjes speken enkele dragonblaadjes. Leg daar een ander velletje brickdeeg op en bestrijkmet de rest van de boter.
- Snijd in repen langs de speksneetjes.
- Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze krokant zijn.
- Snijd de zalmfilets telkens in 3 gelijke stukjes en beleg ze met de appelcompote.
- Schik op een ingeoliede ovenplaat en gaar gedurende 8 min in een voorverwarmde oven van 160°C.
- Schik er de geitenkaas op.
- Presenteerde zalmplakjes en werk af met spekkrokant.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share