Goûters
Récolte
Taartje met pistache en kersenconfituur Oogst
Als dessert of als vieruurtje ... Deze taartjes met pistachenoten en kersenconfituur Oogst zijn onweerstaanbaar. Een echte lekkernij!
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrëdienten
Voor 1 taart
- 1 vel bladerdeeg
- 150 g pistachenoten + een handvol extra als versiering
- 2 volledige eieren + 1 eigeel
- 70 g kokosolie of gewone boter
- 70 g bruine rietsuiker of kokosbloesemsuiker
- een paar eetlepels kersenconfituur Oogst
- honing of de esdoornsiroop
Bereiding
-
Verwarm je oven voor op 180 °C op de heteluchtstand.
-
Laat het deeg een vijftiental minuutjes bakken, zonder de garnituur. Het mag nog niet goudbruin verkleuren. Leg een gewicht op het deeg zodat het niet opblaast en de randen niet inzakken, want dat bemoeilijkt het garneren.
-
Maak ondertussen de 150 g pistachenoten fijn. Zelf heb ik het graag nog wat knapperig dus ik maal ze niet helemaal tot poeder. Laat de boter smelten. Voeg er de suiker aan toe en meng om een homogeen geheel te krijgen. Voeg er de fijngemaakte pistachenoten, de eieren, de honing of de esdoornsiroop aan toe en meng alles door elkaar.
-
Giet de bereiding op het voorgebakken deeg, voeg er een paar lepels kersenconfituur Oogst aan toe, decoreer vervolgens met de rest van de noten, en zet het geheel 12 tot 15 minuten in de oven op 180 graden.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !