Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

Reinroods
Stefan Raymaekers

Stefan Raymaekers is een producent van biologische noten, appels en laag-, half- en hoogstamperen in de streek van Assent. Zijn teeltmethode is van a tot z uitgedacht.

Hij heeft bijenkasten geïnstalleerd om de natuurlijke bestuiving te bevorderen en is zelfs nog een stapje verder gegaan door het onderhoud van het gras onder de hoogstambomen over te laten aan een kudde schapen. Een opwaartse spiraal die de cirkel rond maakt!

Passie voor zijn stiel

Landbouw zit in zijn bloed. De boerderij bestaat sinds de jaren 60. Raimond Weckx startte het landbouwbedrijf op en Stefan maakte in 1999 de overstap naar bio. Hij is een van de pioniers in de overgang naar de bioteelt in de streek van Assent.

Verliefd op zijn fruit

Hij teelt verschillende biologische appelvariëteiten zoals Elstar, Jonagold, Natyra, Boskoop, Pirouette, Santana en natuurlijk de Topaz en de Reinette Hernaut, twee overheerlijke soorten! De eerste is een heel knapperig appeltje en de Reinette Hernaut is een oude appelvariëteit die resistent is tegen ziektes.

Expertise uit de buurt!

Naast appels, peren en noten heeft hij nu ook een zelfpluktuin met bloemen aangelegd om de biodiversiteit te stimuleren.

Fruit telen met alle hulpmiddelen
die de natuur ons te bieden heeft
en daarbij de biodiversiteit centraal stellen
levert een positief resultaat op
voor de gezondheid en de planeet.

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket