Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

Boerderij van Chasselong

Dit jaar heeft Christian Gustin, van de boerderij van Chasselong, de eerste oogst van zijn perceel voorbehouden voor Materne. Een overheerlijk idee! Zijn krieken zijn na de bloei niet bespoten en ze zijn met de hand geplukt. De analyse van het fruit bevestigt dat er geen sporen van pesticiden te vinden zijn. De krieken krijgen dus het label van de ‘beredeneerde landbouw’.

Passie voor zijn stiel

Christian heeft verschillende stappen gezet om zijn oogst op een ecologisch verantwoord manier te optimaliseren, door bijenkasten te installeren voor de bestuiving met wilde bijen en door de voorkeur te geven aan sterke variëteiten.

Bovendien ligt het perceel dat voor ons is voorbehouden wat apart om kruisbestuiving met andere teelten te voorkomen.

Verliefd op zijn fruit

Zijn krieken, van de variëteit Pandy, leveren niet zoveel fruit op maar hebben een hoog suikergehalte en een lekkere zuurtegraad. Dat zorgt voor een betere smaakkwaliteit. De krieken van de variëteit Pandy doen het bijzonder goed in taarten, clafoutis en natuurlijk in onze confituur!

Expertise uit de buurt!

Christian heeft heel wat ervaring met het telen van verschillende fruitsoorten. Hij spreekt al zijn kennis aan voor zijn boomgaarden en dat levert mooie resultaten op! Proef onze confituren met zijn krieken en u zult aangenaam verrast zijn! Laat u tijdens uw lunch meevoeren naar de schoonheid van zijn boomgaarden!

Voor mij is de biodiversiteit cruciaal en we hebben verschillende middelen ingezet om die te verbeteren. We stellen het maaien uit en hebben voor insectenhotels en dood hout gezorgd op onze velden zodat de bestuivers kunnen schuilen.

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket