Passie voor zijn stiel
Jan is tegenwoordig een van de grootste producenten van biologische aardbeien en frambozen in België en daar mag hij trots op zijn: zijn fruit is lekker én milieuvriendelijk.
Het is een verhaal van mannen en vrouwen die dezelfde passie delen, de liefde voor de natuur en voor hun fruit. Ze houden van hun stiel en delen hun expertise met anderen die er dezelfde waarden op nahouden.
Koop de uweDe Ferme Framboos is gelegen in Sint-Agatha-Rode, een dorpje in de glooiende Dijle- en Laanvallei, ten zuiden van Leuven. Het ligt op een boogscheut van Waals-Brabant.
Jan Butaye teelt er sinds 2004 en is
sinds 2015 gecertificeerd bioboer. Met liefde en passie kweekt hij
aardbeien, frambozen, bramen en kersen.
Jan is tegenwoordig een van de grootste producenten van biologische aardbeien en frambozen in België en daar mag hij trots op zijn: zijn fruit is lekker én milieuvriendelijk.
Zijn aardbeien, in de variëteiten Cléry en Joly en zijn frambozen van de variëteit Kwanza worden geteeld volgens de biologische methodes. En dat gebeurt met zorg en liefde.
Wilt u de Ferme Framboos graag wat beter leren kennen?
Aarzel niet om in hun gîte te verblijven en te proeven van de lekkere broden die Marjolijn, Jans vrouw, bakt. Of neem deel aan een van hun culinaire workshops. U vindt alle informatie op hun website: bakhuis-boco.be.
De biologische certificering was slechts een formaliteit want ik heb er altijd heel goed op gelet mijn planten, de consumenten en het milieu met respect te behandelen. Het is een rode draad die ik altijd al heb toegepast in mijn teelt. We moeten waken over hetgeen we onze kinderen nalaten.
Het assortiment van Materne biedt confituurplezier in alle vormen en maten, zodat iedereen, van de meest klassieke tot de meest exotische fijnproever, iets naar zijn gading vindt.
Confituren, geleien en marmelade, traditie voor het hele gezin.
Meer dan 80% fruit, minder suiker en net zoveel smaak met 30% minder calorieën!
De confituur uit de versafdeling, voor nog meer fruit en versheid.
Elegante potjes om de echte smaak van weleer te herontdekken.