Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

P’tits fruits d’ici
Edouard Menet

Edouard, landbouwingenieur van opleiding, vestigde zich een aantal jaar geleden in Montignies-les-Lens in Henegouwen. Hij wordt beschouwd als een referentie als het gaat om het aanplanten en telen van kleinfruit in de biologische landbouw.

Vanuit de passie voor zijn stiel en de liefde voor zijn vak geeft hij ook opleidingen en staat hij achter de aanleg van fruittuinen om zijn expertise te delen.

Passie voor zijn stiel

In Montignies-lez-Lenz kweekt hij niet alleen aardbeien, maar experimenteert hij ook met verschillende fruitsoorten zoals zwarte en rode bessen, kruisbessen, frambozen in verschillende soorten en kleuren, ananaskers, en ander kleinfruit voor de rechtstreekse verkoop.

Verliefd op zijn fruit

In Montignies-lez-Lenz kweekt hij niet alleen de aardbeienvariëteit Salsa, maar experimenteert hij ook met verschillende fruitsoorten zoals zwarte en rode bessen, kruisbessen, frambozen in verschillende soorten en kleuren, ananaskers, en ander kleinfruit voor de rechtstreekse verkoop.

Maar waarom de variëteit Salsa?
Die is bij de laatste van de seizoensaardbeien. Daardoor is er minder kans op vorstschade en kunnen de planten meer bladeren aanmaken voor de vruchtvorming begint. Planten met meer bladeren doen meer aan fotosynthese, en dus krijg je een grotere fruitproductie met een hoger suikergehalte. En vooral, die soort heeft op mijn terrein nog nooit te kampen gehad met aandoeningen.

Expertise uit de buurt!

In Montignies-lez-Lenz vindt u de plantage met 8.000 aardbeienplanten die Edouard exclusief voor Materne heeft aangelegd voor het eerste jaar. Het resultaat van een partnerschap waarin we een vaste prijs en een langetermijncontract garanderen.

Wat voor mij belangrijk is, is je goed voelen
bij jezelf en wat je doet, door nuttige dingen te doen voor de volgende generaties
en voor je eigen kinderen.

Zo kan ik op het einde van mijn loopbaan zeggen dat ik de dingen op het vlak van duurzaamheid van punt A naar punt B heb doen bewegen.

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket